Стволови клетки при раждане

Извличане на стволови клетки при раждане – същност на процедурата

Извличането на стволови клетки при раждане е процедура, която все повече родители заявяват през последните няколко години. По своята същност извличането на стволови клетки се случва от кръвта и тъканта от пъпната връв на новороденото. Впоследствие стволовите клетки се транспортират, замразяват и съхраняват в специална тъканна банка при оптимални условия за определен период от време. Тъканната банка позволява извлечените стволови клетки при раждане да запазят свойствата и характеристиките си за по-дълъг период от време. Така те могат да се използват в бъдеще при лечението на някои животозастрашаващи заболявания, както и при възстановяването след различни травми.

За какво точно служат извлечените стволови клетки при раждане?

Стволови клетки при раждане 1
Стволови клетки при раждане - свържете се с нас !

Непрекъснато се правят изследвания, които откриват нови и нови приложения на стволовите клетки в медицинската практика. Извлечените стволови клетки при раждане биха могли да бъдат част от лечението на животозастрашаващи онкологични заболявания например. Доказано е, че терапиите с тях помагат на пациентите да издържат на агресивните химиотерапии и увеличават шансовете им да преборят заболяването. Терапии с извлечени стволови клетки при раждане се прилагат и с цел по-бързо и ефективно възстановяване от инсулт, от претърпени злополуки и травми, както и от увреждания на тъканта вследствие на възпалителни процеси и различни други травми. 

Извличане на стволови клетки при раждане – какви са видовете?

Когато става въпрос за извличане на стволови клетки при раждане, можем да посочим два вида клетки, които имат реално значение в съвременната медицинска практика. Това са хемопоетичните и мезенхимните стволови клетки.

Най-често извлечените стволови клетки при раждане са хемопоетични. Този тип стволови клетки при раждане се извличат от кръвта от пъпната връв на бебето. Иначе могат да бъдат получени също така от периферна кръв и от костен мозък. Главното им преимущество е способността да се диференцират бързо и да възстановяват функционално активните клетки на кръвта и на имунната система. При правилно вземане на хемопоетични стволови клетки при раждане и последващото им съхранение в оптимални условия е възможно те да се използват при лечение на левкемия и лимфом, както и за справяне с проблеми с имунната и хемопоетичната системи.   

Извличане на мезенхимни стволови клетки при раждане също е възможен вариант. За извличането на тези стволови клетки при раждане се използва стената на пъпната връв. Други потенциални източници на този специфичен тип клетки са костният мозък и плацентата. Въпреки че извлечените мезенхимни стволови клетки при раждане нямат способността да образуват кръвни клетки както хемопоетичните, в медицинската практика могат да послужат за лечение на дефекти и счупвания на костите, противодействие на остеоартрити и още заболявания на ставите, както и за възстановяване от инфаркти и справяне с увреждания на нервната система.

Извличане на стволови клетки при раждане – защо точно в този момент?

Стволови клетки при раждане 2
Стволови клетки при раждане - доверете се на професионалисти!

Защото е най-подходящ. Столовите клетки при раждане все още не са оформени и диференцирани, което им позволява, при бъдеща употреба, да се превърнат в най-различни видове клетки и да помогнат на тялото да се справи с най-различни здравословни състояния. Макар и съвременната медицина да позволява извличането на такъв тип клетки и от възрастни хора, стволовите клетки при раждането на всеки един човек остават най-доброто решение. Процедурата по извличане на стволови клетки при раждане е лесна и е абсолютно безболезнена както за бебето, така и за родилката. А и извличането на стволови клетки при раждане от кръвта от пъпната връв е доста по-проста и същевременно ефективна процедура в сравнение с извличането им например от периферната кръв или от костния мозък.

Извличане на стволови клетки при раждане – роля на частната тъканна банка

Ако искате посредством извличане на стволови клетки при раждане да осигурите необходимото спокойствие за бъдещето на себе си и на своето семейство, то тогава е добре да се замислите за съхранение на биологичния материал в частна тъканна банка. Това са специални места, които са създадени само и единствено за да съхраняват стволови клетки при раждане на своите клиенти. Частната тъканна банка е отлично решение за съхранение на стволови клетки при раждане, защото с нея ще получите всичко необходимо за оптималното съхранение на биологичния материал. Екипът на банката ще бъде винаги с вас, за да може веднага след раждането да се погрижи за ефективното извличане на необходимите стволови клетки.

Извличане на стволови клетки при раждане – какво става с тях след това?

Стволови клетки при раждане 3
Стволови клетки при раждане - свържете се с нас!

След като се извърши извличането на стволови клетки при раждане, те се транспортират до тъканната банка при спазване на необходимите стандарти. Там се изолират, обработват и им се правят всички задължителни изследвания, доказващи тяхната годност. Впоследствие взетите стволови клетки при раждане се замразяват в специални криосъдове. Така те съхраняват напълно свойствата и характеристиките си и е възможно да бъдат използвани при нужда от тях в бъдеще.

Има ли смисъл от извличане на стволови клетки при раждане при повече от едно дете?

Да, ако в бъдеще имате второ дете, отново има смисъл да се извърши процедурата по извличане на стволови клетки при раждане. Веднага ще обясним защо. Когато на даден човек му се трансплантират взети от самия него стволови клетки при раждане, няма никакъв риск от отхвърляне. Когато стволовите клетки са от близък човек (родител, брат, сестра), риск от отхвърляне има, макар и малък. Така че е хубаво и за второто си дете да заявите процедура по извличане на стволови клетки при раждане. Съхраняването на стволови клетки при раждане от двете ви деца ще гарантира спокойствието на всяко едно от тях и ще им позволи смело да се впуснат в предизвикателствата на живота!

Как да заявите извличане на стволови клетки при раждане?

Ако желаете да заявите извличане на стволови клетки при раждане, не се колебайте да се свържете с екипа на тъканна банка Биорегенерация. Ние сме доказали, че спазваме най-високите стандарти по отношение на процедурите по извличане на стволови клетки при раждане, тяхното транспортиране и съхранение. Доверете се на екипа ни, за да можете вие и вашето семейство да сте спокойни и сигурни за бъдещето.  

Извличане на стволови клетки при раждане – същност на процедурата

За какво точно служат извлечените стволови клетки при раждане?

Извличане на стволови клетки при раждане – какви са видовете?

Извличане на стволови клетки при раждане – защо точно в този момент?

Извличане на стволови клетки при раждане – роля на частната тъканна банка

Извличане на стволови клетки при раждане – какво става с тях след това?

Има ли смисъл от извличане на стволови клетки при раждане при повече от едно дете?

Как да заявите извличане на стволови клетки при раждане?

Top